דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

נהיגה ראשונה - קיה נירו החדש

Getting your Trinity Audio player ready...

הדור הראשון של קיה נירו הגיע לישראל בסוף 2016, כאח תאום של יונדאי איוניק המקורית, עם עיצוב שקורץ לעולמות הפנאי ויחידות הנעה מחושמלות - במידה חלקית או מלאה. כמו האחות לבית יונדאי, גם הנירו זכה להצלחה אדירה והפך לאחד מלהיטי המכירות של המותג בישראל, לצידם של הפיקנטו והספורטז'. במשך שלוש שנים, בין 2019 ל-2021, הוא גם היה לרכב הפנאי הקומפקטי הנמכר ביותר בישראל.

ועכשיו הוא מגיע לישראל בדור חדש לחלוטין, שאמור לטפל בנקודת התורפה העיקרית של הנירו היוצא - העיצוב החיצוני - ומבטיח גם להעלות את הרמה בכל מה שנוגע לאיכות הנסיעה, בידוד הרעשים ואפילו חוויית הנהיגה. הגרסה ההיברידית, שהיתה האופציה היחידה בשנותיו הראשונות של הנירו בישראל, תגיע לאולמות התצוגה של קיה רק בעוד מספר חודשים; בשלב זה הוא משווק כאן בגרסה חשמלית מלאה או בגרסה היברידית-נטענת, והיא גם זאת שבה נהגנו במסגרת ההשקה המקומית.

קיה נירו PHEV

ועוד עניין אחד חשוב לפני שמתחילים. הנירו הראשון הגיע לישראל עם תג מחיר של 137 אלף שקלים לגרסה ההיברידית, מעט יותר ממחירן של משפחתיות קומפקטיות באותה התקופה. הוא סיים את חייו לפני כשנה במחיר של 158 אלף שקלים לגרסה היברידית נטענת - יקר יותר ועדיין תחרותי. הדור החדש שלו התייקר ב-27 אלף שקלים, מה שמעלה עוד כמה שאלות בנוגע לתחרות ולתמורה.

עיצוב וסגנון

בקיה הבינו את נקודת החולשה העיקרית של הנירו היוצא, שלא הצטיין בעיצוב נאה במיוחד וגם לא הפגין את הסממנים המתבקשים מרכב פנאי. הדור החדש זכה לטיפול יסודי, שמתחיל בחזית עם פגוש אגרסיבי ויחידות תאורה במראה יחודי, ממשיך בפרופיל קרבי עם קשתות בתי גלגלים וחצאיות בשחור מבריק, לצד פסי גגון וחישוקי "18 (לעומת "16 בדור היוצא) ומשם אל החלק הייחודי ביותר ברכב - קורה C בצבע נפרד, שמסתירה בתוכה מסיטי אוויר לטובת שיפור בידוד הרעשים. מאחור מעוצבות יחידות התאורה בסגנון "בומרנג" שמזכיר את זה של קיה ספורטז', מעל השמשה ניצב ספוילר קטן ובתחתית ישנו פגוש מוכסף שמדמה מיגון גחון. הנירו מוכן לקרב.

גם מבפנים השדרוג ניכר עם צמד מסכי "10.25 מחוברים (לעומת מסך "8 בדור היוצא), פאנל מואר עם תצוגה מתחלפת לשליטה במערכת המיזוג או במולטימדיה, גלגל הגה שמוכר מה-EV6 החשמלית וחומרים עדיפים משמעותית על אלו של הדור היוצא - לפחות בחלק העליון של הדשבורד ובדלתות. במקומות אחרים מצאנו בקלות גם פלסטיקה באיכות נמוכה יותר.

קיה נירו PHEV

אבזור ותפעול

האבזור עשיר מבעבר וכולל קישוריות אלחוטית לממשקי אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, טעינה אלחוטית, ריפוד משולב עור עם כיוון חשמלי למושב נהג, חלון שמש קטן בגג ובלם יד חשמלי עם פונקציית Auto Hold. נציין כי לגרסה החשמלית אמנם אין חלון שמש, אך היא נהנית מלוח מחוונים מתקדם יותר. כרגיל אצל קיה, הנדסת האנוש מצוינת ותפעול המערכות קל וידידותי.

מערך הבטיחות שודרג עם תוספת בלימה אוטונומית גם בנסיעה לאחור והתרעת שטח מת אקטיבית, כולל על פתיחת דלת כשהשטח לא פנוי. עוד נוספה כרית אוויר מרכזית בין הנהג לנוסע להפחתת פגיעות ראש במקרה של תאונה צדית, בנוסף לשמירת נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית שהוצעו בעבר.

קיה נירו PHEV

שימושיות ומרווח

למרות שמימד הגובה הכללי של הנירו נותר דומה לזה של הדור היוצא, תנוחת הישיבה מרגישה גבוהה יותר, מה שגם תורם לשדה ראיה משופר - לפחות לפנים. הראות אחורנית פחות מוצלחת עקב שמשה אחורית קטנה וקורות C גדולות. מושב הנהג נוח ותומך היטב בגוף.

קיה נירו PHEV

תוספת של 2 ס"מ לבסיס הגלגלים שיפרה במעט את המרווח לרגלי הנוסעים מאחור, שהיה מוצלח גם בדור היוצא. המושב עצמו מעט קצר, מרווח הראש מצוין. הנוסעים מאחור יהנו מפתחי מיזוג נפרדים ומשני שקעי USB בצידי המושבים הקדמיים, זאת בנוסף לצמד השקעים מלפנים.

קיה נירו PHEV

בדגם ההיברידי-נטען של הנירו היוצא, הסוללה התמקמה בתחתית תא המטען וגזלה לא מעט מנפח האחסון. בדור החדש היא מוצבת בתחתית המרכב, בין צמד הסרנים, אך הפעם מיכל הדלק ממוקם באופן שמצמצם את נפח ההטענה ל-348 ליטרים בלבד - אמנם 24 ליטרים יותר מהדור היוצא, אך בגרסה החשמלית ישנו נפח אחסון גדול יותר באופן משמעותי, 475 ליטרים. מתחת לרצפת תא המטען אין גלגל חלופי, אך ישנו מקום יעודי לאחסון כבל הטעינה.

קיה נירו PHEV

נוחות נסיעה

כיול המתלים של הנירו החדש מרגיש רך מבעבר, מה שמאפשר לו לספוג טוב יותר שיבושים עירוניים מהסוג הנפוץ - אך גם יוצר נדנוד קל אחרי פסי האטה גדולים. על כבישים מהירים הרגיש הנירו יציב ומרוסן.

בידוד הרעשים השתפר משמעותית, בעיקר בכל הנוגע לרעשי הרוח אך גם רעשי הכביש התמתנו. הבחירה במדף בד דקיק לכיסוי תא המטען, במקום מדף קשיח או לכל הפחות כיסוי עבה נגלל, פגעה ביכולת הבידוד.

קיה נירו PHEV

מנוע וביצועים

יחידת ההנעה של הנירו PHEV כוללת מנוע בנזין בנפח 1.6 ליטרים עם יחס דחיסה גבוה מבעבר, אך בהספק זהה של 105 כ"ס. לצידו ישנו מנוע חשמלי חזק יותר (84 כ"ס, 14+), עם הספק משולב של 183 כ"ס (42+ כ"ס). החיבור הוא כבעבר לתיבת שישה הילוכים כפולת מצמד והנעה קדמית, אבל תוספת הכוח מאפשרת לקצץ שניה שלמה בזינוק ל-100 קמ"ש (9.8 שניות).

הביצועים עדיפים לא רק על הנייר אלא גם בתחושות עצמן. במיוחד כאשר מעבירים את בורר מצבי הנהיגה, שממוקם על גלגל ההגה (כן, כמו ב-EV6) אל מצב הפעולה הספורטיבי. הנירו מרגיש נחוש מאי פעם, בעיקר הודות לכוח הזמין של המנוע החשמלי שמספק תגובה מצוינת ביציאה מהמקום.

קיה נירו PHEV

הסוללה גדלה ב-24% ומציעה כיום קיבולת של 11.1 קוט"ש, מה שמאפשר ליצרנית להבטיח טווח נקי מזיהום של 61 ק"מ. בנסיעת המבחן נכנס מנוע הבנזין לפעולה לאחר 49 ק"מ, כאשר נותרו עוד 22% בצג הסוללה. מאותו הרגע עבדו המנועים יחד ולא התאפשרה נסיעה חשמלית טהורה. לאחר כ-200 ק"מ נוספים של נהיגה, מדדנו צריכת דלק של 21.5 ק"מ לליטר.

קיה נירו PHEV

התנהגות כביש

הנירו החדש מבוסס על פלטפורמה עדכנית (K3), עם מערך מיתלים דומה לעבר (מקפרסון מלפנים, רב-חיבורי מאחור) אבל עם מפסקי סרנים מורחבים (ב-2 ס"מ מלפנים, ב-1.7 ס"מ מאחור), ובעיקר עם מיקום שונה של הסוללה, כאמור, כיחידה אחת, מתחת למרכב ובין הסרנים. 

על הכביש המתפתל הנירו מרגיש בטוח וצפוי, על אף רכינה מסוימת בעיקולים שנוצרת בשל המתלים הרכים. המיקום החדש של הסוללה משפר את היציבות הכיוונית, ואילו צמיגי קונטיננטל אקו-קונקט 6 מספקים אחיזת כביש מצוינת, עדיפה על זו של צמיגי המישלן אנרג'י-סייבר של הדור הקודם. מנגד, ההיגוי והבלמים חסרי תחושה, כך שיומרות ספורטיביות אין כאן.

קיה נירו PHEV

סיכום

קיה נירו השתפר במקומות הנכונים עם עיצוב נאה מבעבר, אבזור עשיר יותר ויחידת הנעה חזקה יותר באופן משמעותי. גם בידוד הרעשים, נקודת תורפה בולטת של הדור היוצא, השתפר באופן ניכר. עם זאת, את השיפור המובטח בטווח הנסיעה החשמלי לא הצלחנו להשיג בנסיעת המבחן, וגם תא המטען נותר קטן יחסית. 

אך הבעיה העיקרית של הנירו היא תג המחיר. אמנם, ב-185 אלף שקל הוא הרכב ההיברידי-נטען הזול בישראל, אך בגזרת המחיר שלו ניתן לרכוש את MG EHS שמציע מימדים גדולים יותר, ביצועים עדיפים - לפחות על הנייר - וגם מפרט אבזור עשיר בהרבה. את הפערים באיכות הביצוע נצטרך לבדוק במבחן השוואתי.

ומי שיבקש לרכוש את הנירו וממילא יציב עמדת טעינה בחניה הביתית, יהנה מביצועים עדיפים ובעיקר מחסכון גדול יותר בעלויות אם יבחר בגרסה החשמלית, שיקרה יותר ב-15 אלף שקל בלבד ומציעה טווח נסיעה נקי מזיהום של 460 ק"מ, די והותר עבור הנהג הישראלי הממוצע.


לצפיה בדגמי קיה בישראל

למאמר זה התפרסמו 6 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה